Januari 2023
“Als ik wil gaan sporten, dan eet ik ruim 2 uur van te voren. Ik zorg dat ik helemaal klaar ben zodat ik nog ruim de tijd heb om op het toilet te zitten. Als ik dan genoeg kwijt ben, kan ik naar de BodyPump. Soms keer is alsnog naar huis als ik voor de sportschool voor de deur sta, dan gaat het gewoon echt niet. En als ik eerlijk ben, ben ik de afgelopen maand helemaal niet meer geweest, terwijl ik vroeger 3 x in de week ging”.

Gister zat Jan in de praktijk. 36 jaar en hij heeft al ruim 10 jaar buikklachten. Opgezwollen buik, buikkrampen, diarree en er zijn steeds meer voedingsmiddelen waar hij op reageert.

Zijn klachten breiden zich ook uit: hij heeft nu ook eczeem-achtige plekken op zijn huid en zijn haar wordt minder van kwaliteit.

“Allemaal ouderdomsklachten” zei hij.

Nee Jan! Je bent 36 jaar, je bent in de bloei van jouw leven, jouw lijf geeft allerlei signalen af dat er iets niet loos is!

Zijn trucjes (zo min mogelijk eten) werken niet meer en hij gaat niet meer onbevangen van huis. Tijd om samen aan de slag te gaan!

Met buisjes voor ontlasting- en bloedonderzoek keerde hij weer huiswaarts. Over 4 weken weten we wat er aan de hand is en hoe we gaan zorgen dat Jan weer 3 x in de week kan BodyPumpen.