DOE-DE-DARMCHECK

Als je wilt weten hoe het met je darmgezondheid gesteld is

3

ONTDEK WAT JE DARMEN VERTELLEN OVER JOUW GEZONDHEID

3

Nieuw programma: DOE-DE-DARMCHECK

Ik heb niet echt klachten, maar ik zou wel eens weten hoe het staat met mijn darmgezondheid?”

 

Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Logisch want darmgezondheid vormt de sleutel tot een vitaal leven. Met de Darmcheck krijg je waardevol inzicht in de staat van jouw darmen en wat dit betekent voor jouw algehele gezondheid en welzijn.

WAAROM ZOU JE EEN DARMCHECK LATEN DOEN?

 • Het vormt een stevig fundament voor je immuunsysteem
  Gezonde darmen zijn essentieel voor een sterk afweersysteem. Immers, maar liefst tweederde van je immuunsysteem wordt aangestuurd vanuit je darmen.
 • Je krijgt meer energie
  Optimaliseer je energieniveau door je darmgezondheid te verbeteren.
 • Voorkom allergieën en intoleranties
  Een gebalanceerde darmflora kan allergische reacties helpen voorkomen.

 • Preventie van ernstige ziekten
  Verbeter je kansen op het vermijden van aandoeningen zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en darmkanker. Bovendien is er een aantoonbaar verband tussen darmgezondheid en het risico op overgewicht, diabetes type 2 en mentale gezondheidsproblemen, waaronder Alzheimer, Parkinson, autisme en depressie.
Darmtherapeut Prikkelbare darmen Spastische darm
De Darmtherapeut bij de ingang van de praktijk

VOOR WIE IS DEZE DARMCHECK GESCHIKT?

Dit traject is passend voor jou als:

 

 • Je actief bezig bent met je gezondheid.
 • Je wil weten hoe het staat met jouw darmgezondheid. 
 • Je je afvraagt of je voldoende vezels eet.
 • Je jouw voedingspatroon in balans wil brengen.
 • Je optimaal wil kunnen verteren en voedingsstoffen wilt opnemen.

LET OP:

De DARMCHECK is niet geschikt voor:

 • Personen jonger dan 16 jaar.

 • Mensen die medicatie gebruiken.
 • Individuen met een chronische ziekte.

Het behandeltraject omvat:

Ontlastingonderzoek

Gedetailleerde analyse door een gerenommeerd laboratorium op:

 • Vertering
 • pH-waarde
 • Opname voedingsstoffen (met name vetten)
 • Aanmaak spijsverteringsenzymen door de pancreas (alvleesklier)
 • Goede darmbacteriën

Persoonlijk consult (via ZOOM)

Bespreking van de resultaten en advies op maat.

Gezondheidsadvies

Tips voor een gebalanceerd eetpatroon en supplementen.

Exclusief toegang tot de Darm Academie

In de Darm Academie vind je filmpjes, artikelen en documentatie over darmgezondheid en krijg je tips voor een optimaal voedingspatroon.

HET RESULTAAT:

 

 

Na je deelname aan het DOE-DE-DARMCHECK programma weet je precies hoe je darmgezondheid ervoor staat en wat je kunt doen om deze, indien nodig, te verbeteren.

En met een sterk immuunsysteem kan je (weer) zorgeloos genieten van een leven vol energie.

Met jouw nieuw verworven inzicht werk je preventief aan een goede gezondheid, voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.

Ik ga graag met je aan de slag!

INVESTERING:

 

Het programma DOE-DE-DARMCHECK  vraagt een investering van € 465,-.

 

Dit bedrag is INCLUSIEF laboratoriumkosten!

 

NOOT: Supplementen die op basis van mijn advies eventueel ingezet kunnen worden, zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) mijn consulten. Je kunt het overzicht bij mij opvragen.

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER DE DARMTHERAPEUT:

3

In de afgelopen maanden ben ik bij Evelien geweest, omdat ik al heel erg lang, zo goed als elke dag, buikpijn had. Ik wilde er heel erg graag vanaf en hoorde al veel goede verhalen over Evelien.

En wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet.

Na een aantal sessies met gericht kijken naar de symptomen en laboratoriumonderzoeken hebben we de oorzaak aangepakt. Hierdoor gaat het echt zoveel beter en voelt het ook echt alsof ik na al die jaren mijn eigen buik weer terug heb.

Evelien is daarnaast ook een heel fijn luisterend oor en ze doet er alles aan om je te kunnen helpen. Ze neemt daarom ook echt de tijd voor je.

Ik ben echt super blij met haar!

Charlotte G.

Evelien heeft mij waardevolle adviezen gegeven om mijn hevige darmklachten te verminderen. De eettips en recepten die Evelien mij heeft gegeven zijn realistisch en ook goed in te passen in het werkschema van een drukke, alleenstaande, werkende moeder.

Aanvullende voedingssupplementen hebben ertoe bij gedragen dat mijn pijnklachten zijn afgenomen.

Paola vd V.

(Martine bleek diverse voedingsintoleranties te hebben)

Na een jaar klachten en geen oorzaak en oplossing in het reguliere medische circuit, ben ik een beetje ten einde raad aan dit traject begonnen. Ik kreeg heel snel een goed gevoel na m’n eerste gesprek met Evelien.

Ondanks het feit dat ik het – zeker aan het begin van het traject – behoorlijk moeilijk vond om mijn voeding zo goed mogelijk aan te passen, ben ik doorgegaan en heb ik snel gemerkt dat ik me al veel beter ging voelen.

Het is een traject van streng zijn voor jezelf, etiketten heel goed lezen (je leert veel!), accepteren dat je niet zo maar van alles kunt eten, veel pillen en poeders innemen (soms wel een puzzeltje, zeker als je op vakantie bent), maar het geeft zoveel resultaat!

Martine K.

Toen ik een vriendin vertelde over mijn klachten, wees ze mij op orthomoleculaire therapie. Het sprak me aan en daarom ging ik op zoek naar een therapeut in Rijswijk.

Ik vond bij Evelien een goede match! Evelien is geïnteresseerd, luistert goed en denkt mee. De adviezen – op het gebied van leefstijl, voeding en supplementen – zijn heel praktisch en goed in te passen. Wat ik als heel prettig heb ervaren, is dat er ruimte is voor eigen inbreng.
Wanneer iets nu niet past of even te veel is, dan zoekt Evelien naar een eventueel alternatief. Een positieve ervaring, én, een vermindering van mijn klachten!

Mirjam V.