Traject

Herken je dit?

 1. Je luncht met die vriendin die je al té lang niet hebt gesproken. Je keek er naar uit om haar weer te zien. Het is altijd gezellig met haar! Maar na de tweede hap van jouw salade voel je het opkomen. Buikkramp. Met elke hap die je neemt wordt het erger en erger. Je moet je inhouden om niet dubbel te klappen van de pijn. Met een verwrongen gezicht probeer je te blijven luisteren naar haar verhalen. Je tovert een glimlach op jouw gezicht en vraagt geïnteresseerd naar haar werk en haar partner. Maar in gedachten denk je: hoe kom ik zo snel mogelijk thuis?
 1. Je ziet jouw collega’s regelmatig kijken: ‘zou ze zwanger zijn?’. Jouw buik kan zo opzwellen dat geen broek meer dicht gaat. Je trekt dat wijde zwarte jurkje maar weer aan en hoopt dat het morgen minder is. Aan het einde van zo’n ‘opgeblazen’ dag ben je volledig uitgeput. Hoe moet dat straks als je écht zwanger bent? Hoe ga je een gezin runnen met zo weinig energie en een buik die niet te vertrouwen is? 
 1. Je scrolt op jouw telefoon door de vakantiefoto’s. Lachende gezichten in zonnige oorden. Tuurlijk was het leuk, maar als jij terugdenkt aan die reis, herinner jij je exact op welke dagen jouw buik ‘wel oké’ was en op welke dagen die tapas na enkele minuten alweer door het toilet gespoeld werden. Ongelooflijk hoe snel dat soms door je lijf kan vallen.
 1. Je bladert door jouw agenda en ziet dat feest (met overnachting) met jouw collega’s staan. Wat kijk je ernaar uit! Je weet al precies wat je aantrekt, je wilt goed voor de dag komen. Als je dan maar vooraf al naar het toilet bent geweest.
  Al vaker heb je de ochtend voor een kantooruitje afgebeld. Collega’s maken daar grapjes over. Maar je probeert je er nog niet druk om maken, want hoe meer stress je ervan hebt, hoe meer die buik van slag raakt. 
 1. Je geniet van de wekelijkse lesjes in de yoga-studio: Body Balance, Pilates, Hatha of Power Yoga – als herboren kom je thuis! Maar hoe gênant was het de laatste keer toen je die stinkwinden niet binnen kon houden. Die billen van jou zijn extra getraind om geknetter in jouw broek te voorkomen …

Hoe zou het voor je zijn als:  

 • Je écht met volle aandacht kan luisteren naar de verhalen van jouw dierbaren, zonder je druk te maken over buikkrampen die opkomen?
 • Je geen blikken en opmerkingen meer krijgt over jouw opgeblazen buik?
 • Je met plezier terugdenkt aan jouw vakantie met leuke excursies en lekker eten? En onbevangen plannen maakt voor jouw volgende trip?
 • Je zonder stress en spanning uitkijkt naar uitjes met je werk en feestjes met vrienden zonder deze op het laatste moment af te zeggen?
 • Je tijdens het sporten probleemloos in allerlei poses kan staan zonder jouw buurvrouw te vergassen?

Dat is mogelijk met het traject ‘Prikkelbare Darm Syndroom de Baas’.
Deze intensieve darmtherapie is speciaal voor jou ontwikkeld.

TRAJECT Prikkelbare Darm Syndroom de Baas

Evelien van Tol in haar praktijk voor DarmtherapieIn dit traject worden een aantal laboratoriumonderzoeken uitgevoerd om de oorzaak van jouw darmklachten te achterhalen.

In de meeste gevallen blijkt een gist, schimmel, parasiet of bacterie de boosdoener te zijn van het Prikkelbare Darm Syndroom. Tijdens de therapie ruimen we deze ziekteverwekker op met behulp van supplementen. Hierna bouwen we aan een stabiele darmgezondheid.

Na afloop van dit traject zijn de klachten bij 85% van de cliënten verdwenen of aanzienlijk verminderd. 

Het traject omvat:

 • Uitgebreide intake tijdens het eerste consult (1,5 uur) in mijn praktijk in Rijswijk (ZH) of via ZOOM met uitleg over de behandelmethode en instructies voor het afnemen van de onderzoeken
 • Bloedonderzoek naar voedingsintoleranties, vitamine B12 en D. Indien relevant incl één doortest op een specifieke voedingsgroep. 
 • Zeer uitgebreid ontlastingonderzoek (66 parameters) om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen.
  Deze test is uitgebreider dan het ontlastingonderzoek van de huisarts. De hertesten die nodig zijn gedurende het traject zijn in de prijs inbegrepen.
  Echter, bij complexe uitslagen kunnen er aanvullende onderzoeken nodig zijn, bijvoorbeeld bij histamineproblematiek, ontstekingen. In overleg worden deze testen tegen een meerprijs uitgevoerd.
 • Persoonlijk therapieplan 100% afgestemd op jouw situatie om balans in de darmen te herstellen.
 • Totaal 6 consulten binnen de duur van het traject van een half jaar. Alle consulten kunnen op verzoek via ZOOM plaatsvinden.
 • Uitleg over de factoren die van invloed zijn op het prikkelbare darmsyndroom en praktische tips hoe je deze kunt toepassen in jouw leven.
 • Persoonlijk voedingsadvies inclusief maaltijdsuggesties.
 • Advies op maat

Na dit traject hebben we de oorzaak van jouw prikkelbare darmen aangepakt en heb je niet alleen een blije buik, maar bruis je weer van de energie om eropuit te gaan, om alles uit het leven te halen. Geen last-minute afzeggingen meer, geen gestress en gedoe op het toilet, zorgeloos op vakantie en onbevangen dromen over de toekomst. Ik ga graag met je aan de slag!

MELD JE AAN


Investering

Het volgen van dit traject vraagt een investering van 3 termijnen van € 652,50.
Betaal je liever in één keer, dan krijg je € 60,50 korting en is de investering: € 1.897,-. 

! Dit bedrag is INCLUSIEF laboratorium kosten van € 994,-.

NOOT: Supplementen die ingezet worden in de therapie zijn niet inbegrepen omdat per persoon een andere aanpak nodig is. Reken op gemiddeld € 100,- à € 125,- aan supplementen per maand.

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten. Klik hier voor meer informatie


Ervaringen van cliënten 

“Ik heb Evelien ervaren als een kundig en geïnteresseerd persoon. Op een heel gestructureerde manier zijn we door alle mogelijke oorzaken heen gegaan. Daarnaast vind ik het ook fijn dat je via laboratorium testen heel gericht kunt werken.

Ik voelde mij als snel een stuk beter en heb ook weer behoorlijk wat meer energie gekregen. Dank je wel Evelien, ik heb weer handvatten om verder te gaan.”

Monique B.

========================================================================================================

“Sinds dat ik bij Evelien terecht ben gekomen heb ik veel grote stappen gezet en voel ik mij een stuk energieker en gezonder. Ik had veel (vage) klachten waar ik maar niet vanaf kwam en gebruikte ook veel medicijnen voor allergieën en astma.

Met behulp van Evelien leer ik hoe ik het beste kan eten, met behulp van voeding en supplementen hebben we de kern van mijn klachten aangepakt en leer ik bovendien nog veel meer over hoe je zo goed mogelijk voor je lijf kunt zorgen.

Inmiddels heb ik ook mijn medicijnen grotendeels afgebouwd.

Evelien neemt de tijd, legt alles duidelijk uit en maakt op maat een plan. Een investering in jezelf die het zeker waard is.” 

Linda de G.

========================================================================================================

“Bijna een jaar geleden ben ik via via bij Evelien terecht gekomen. Ik had dagelijks buikpijn en veel klachten waren normaal geworden. Ook had ik last van psoriasis en dacht dat dit een onderdeel van mijn leven was geworden. Evelien liet mij inzien dat je wel degelijk van deze klachten af kan komen. 

Ik vond het fijn dat Evelien een luisterend oor had en meedacht aan realistische oplossingen.


Ze neemt de tijd voor je en is erg betrokken bij je vooruitgang. Dankzij het duidelijke behandelplan, de adviezen rondom supplementen en veranderingen in het dieet ben ik bijna helemaal klachtenvrij!”


Liesbeth H.

========================================================================================================

“Evelien heeft mij geholpen meer energie te krijgen zodat ik gewoon weer kan eten waar ik zin in heb. Ik had vage klachten waarvan de dokter zei; dit is gewoon stress.

Evelien heeft naar mijn hele levensstijl gekeken en was oprecht geïnteresseerd in mij als persoon. Hierdoor kon ze makkelijk verbanden leggen tussen mijn klachten en mogelijke oorzaken.”

Valery V.

JA, DIT WIL IK OOK!


Veel gestelde vragen

Is dit traject voor iedereen geschikt?

Bij een prikkelbare darmsyndroom met klachten zoals een opgeblazen gevoel, obstipatie en/of diarree past de intensieve darmtherapie perfect bij jou. Speelt er meer zoals problemen met de schildklier, ernstige psychische klachten, kanker, ziekte van lyme en/of slik je veel medicatie, dan adviseer ik je om een therapeut te zoeken die hierin gespecialiseerd is. Neem bij twijfel gerust contact met mij op.

Wat als mijn klachten na een half jaar nog niet weg zijn?

Na afloop van dit traject zijn de klachten bij 80% van de cliënten verdwenen of aanzienlijk verminderd. Maar voor sommige mensen is het traject te kort. Het lichaam bepaalt het tempo van herstel en ondanks 100% inzet van zowel jou als mij, kan het nodig zijn om de therapie te verlengen of je door te verwijzen naar een andere specialist.

Ik ben gestopt met de pil en hoop binnenkort zwanger te worden. Kan ik starten met dit traject?

Nee helaas, dat is niet mogelijk. Het is een voorwaarde dat je gedurende het traject niet zwanger bent of wordt. Dit heeft te maken met de supplementen die we inzetten. Maar: heb je een kinderwens, dan is het extra belangrijk om jouw darmgezondheid in balans te krijgen. Jouw darmflora vormt namelijk de basis voor de darmgezondheid van de baby. Hoe gezonder deze is, hoe beter de start van jouw kroost.

Worden de consulten vergoed door de zorgverzekeraar?

Als je aanvullend verzekerd bent, dan komen de consulten in veel gevallen in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Een verwijzing door de huisarts is hiervoor niet nodig. Klik hier voor het overzicht met vergoedingen.


MELD JE AAN